La secció de pintura del Cquie està activa des de 1980 i té com a objectiu fomentar la creació artística a través de diferents concursos de pintura ràpida.

HISTÒRIA

L’activitat principal de pintura del CquiE comença l’any 1980 amb l’organització del PRIMER CONCURS DE PINTURA RÀPIDA.

Aquest concurs es va celebrant cada any per la Festa Major amb una doble modalitat de premis generals i premis locals, i va creixent i evolucionant.

L’any 1984, comença una col·laboració amb l’Escola d’arts i Oficis que s’allarga fins l’any 1993.

L’any 1987, ens fem socis de l’ACEA. (Associació Catalana d’Entitats Artístiques).

L’any 1999, comença una col·laboració amb el Centre Artístic i Artesà de Puig-reig, fins l’any 2013.

L’any 2004, es celebra la festa del 25è aniversari amb un dinar amb els pintors, i diversos premis i reconeixements.

L’any 2013, es celebra dues vegades el concurs, per la festa Major i per la Fira de Sant Martí. Per tant  es canvia la data i el format del concurs, que passa a fer-se per Sant Martí, amb l’exposició al centre de la Fira.

L’any 2015 i 2016 s’organitza paral·lelament un concurs de dibuix juvenil.

L’any 2020, es suspèn el concurs per la pandèmia però donat que teníem un concurs fet de mes, seguim amb la cronologia correcta.

L’any 2021, celebrem el XLII concurs, amb la participació de 40 pintors, tot un èxit en la situació actual.

Aquest concurs es pot fer gràcies al patrocini principal de l’Ajuntament de Puig-reig, i el d’Empreses, Entitats i particulars, amants de l’art, que han col·laborat. Des d’aquí convidem als que estiguin interessats en patrocinar algun dels premis es posin en contacte, amb el CquiE.

Actualment el nombre d’artistes que han participat al llarg dels anys en el concurs de Pintura Ràpida de Puig-reig supera els 500.

Cal dir que la Secció d’Esplai del CquiE, incorpora la pintura, per als mes joves, als tallers de plàstica, i també cada any organitza activitats artístiques com pintar samarretes i pintar grafittis. Una tasca imprescindible de cara al futur.

QUÈ FEM?

Actualment la secció de Pintura organitza anualment el Concurs de Pintura ràpida durant la Fira de Sant Martí de Puig-reig (Novembre). Aquest any 2022 celebrem la 43ena edició.

A partir d’aquest 2022 assumirem també l’oganització de l’exposició col·lectiva anual d’artistes locals que se celebra durant la Festa Major de Puig-reig (Maig-juny).

La secció es oberta a noves iniciatives, en especial les propostes del jovent de la comarca.

 

Pots consultar i descarregar fotografies de la nostra galeria als següents enllaços:

43è Concurs Pintura ràpida Sant Martí 2022

44è Concurs Pintura ràpida Sant Martí 2023

CONTACTE

Correu electrònic

Escriu-nos a cquie@cquie.cat