Menu

HISTÒRIA

 

 

 

Al novembre del 1980 un grup de persones es van reunir en un local del carrer del Torrent per organitzar activitats per a la quitxalla.

Alguns dels membres havíen format part de la  Corda i es va triar en Pere Barniol i Soca com a primer president del CquiE.

 

La primera activitat que es va dur a terme va ser la caminada a Cal Pallot, que s’ha mantingut fins a l’actualitat. Les activitats que la van seguir van ser de caire cultural participant en festes, organitzant cursets de monitors i de fotografia, esportives, organitzant un cros i sortides a muntanya, curs d’escalada o campionats d’escacs, …

 

A l’any 1982 es va fer el primer curset d’esquí a Vallter 2000 i s’ha continuat fins ara. En el transcurs dels anys s’ha introduit cursets per a la mainada, participació en curses socials, promoció de grups de competició , …

 

Una altra activitat important dins l’entitat ha estatla Caminada que s’ha organitzat durant 30 anys. L’objectiu principal ha estat recuperar camins, animar a la gent a passejar pels nostres indrets i sobretot, gaudir del paisatge.

 

Entre els diferents concursos que l’entitat ha organitzat i encara es duen a terme són el concurs de Pintura Ràpida i el de Fotografia que encara s’organitzen per la Festa Major.

 

I com diu el nostre nom, Centre Quitxalla Escursionista, no hi podien faltar les excursions. S’han organitzat sortides a totes les muntanyes de Catalunya i fora d’aquí.

 

El CquiE va començar organitzant colònies d’estiu a l’any 1981 que es va anar a Castellar de N’hug. Es van fer tandes de nens/nenes de 9 a 11 i de 11 a 14 i durant dos anys es va fer una acampada amb nois i noies de 14 a 16 anys.

Més trad, va començar el Juliol divertit amb activitats, sortides en indrets propers, per a la mainada de 3 a 12 anys. Més endavant s’hi van incorporar les travesses per a noies i nois de 12 a 16 anys.

 

Al 22 de gener de 1983 en Jordi Pons va començar el cicle de projeccions; en aquella ocasió sobre l’ascensió a l’Ama Dablan.

 

Hi ha hagut altres activitats que durant la llarga història de CquiE s’han dut a terme: Festa social al Lladó, equip de futbol sala, neteja de boscos, organitzar un campionat de tennis-taula, el quinto, …